Thursday, 27 August 2015

021 Studia Croatica – Povijest - 50. obljetnica izdanja časopisa Studia Croatica

Studia Croatica – Povijest
50. obljetnica izdanja časopisa Studia Croatica

Priznanje Republike Hrvatske časopisu Studia Croatica

Dana 2. prosinca 2010. u sjedištu Hrvatskom Doma u Buenos Airesu, tadašnja veleposlanica Mira Martinec je uručila gospodinu Jozi Vrljičku, glavnom uredniku časopisa Studia Croatica Povelju Republike Hrvatske za svoj poseban doprinos hrvatskoj kulturi u Argentini povodom 50. obljetnice izdanja tog kulturnog časopisa. Prigodom uručenja priznanja predsjednika Republike Hrvatske, bili su nazočni suradnici časopisa Studia Croatica i ostali predstavnici hrvatske zajednice u Argentini.

Osim veleposlanice Mire Martinec, bila je nazočna i hrvatska konzulica Nikolina Židek.

 “Zahvaljujem Republici Hrvatskoj i predsjedniku Ivi Josipoviću na ovom priznanju, kao I veleposlanici Miri Martinec i konzulici Nikolini Židek, koje su pokrenule postupak za dodjeljenje priznanja”, rekao je tom prigodom Joza Vrljičak.

Nakon što je pročitao sažetak povijesti časopisa Studia Croatica, glavni urednik je nadodao: 
 “Glavni sam urednik od 1995. godine i od tada je bila tajnica redkacije Mira Dugački-Vrljičak, do svoje smrti 2004. godine. Danas vrši taj rad dra. Adriana Smajić.

Mnoštvo ljudi je surađivalo tijekom ovih 50 godina i omogoćili su da časopis bude objavljen u različitim oblicima: na papiru i u različitim elektronskim formativa. Surađivali su pisci, prevoditelji, tipografi, korektori, sponsori, upravitelji, tipisti, elektronski izdavači, među drugima.

Spomenuti ih sve bilo be skoro nemoguće ovomo prigodom. Surađivali su i surađuju više od 550 osoba.

Želim spomenuti da među suradnicima časopisa bilo je i još ima veliki broj istaknutih članova Crkve i članova nekoliko vjerskih redova, osobito franjevačkog i isusovačkog reda.”

Prijašnji http://historiadestudiacroatica.blogspot.com.ar/2015/08/020-studia-croatica-povijest-studia.html

Sljedeći 
http://historiadestudiacroatica.blogspot.com.ar/2015/08/022-studia-croatica-povijest-meunarodna.html

Copyright © All Rigths Reserved - Todos los derechos reservados - Sva prava pridržanaNo comments:

Post a Comment