Thursday, 27 August 2015

020 Studia Croatica – Povijest - Studia Croatica na YouTube

Studia Croatica – Povijest
Studia Croatica na YouTube

Nedavno Studia Croatica je premašila tisuću filmova postiranih na YouTube: www.youtube.com/studiacroatica. Prvi video je postiran u lipnju 2007. godine. Radi se o kratkim filmovima koji su do sada primili više od 315000 posjeta, i taj broj se povećava svaki dan. Filmovi trajaju ukupno 72 sati, što znaći skoro tri dana snimanja.
Materijal postiran na YouTube uključuje:
Izložbe ljudih koji nas posječuju iz Hrvatske kao što su: Etnografska izložba Hrvatske, Izložba hrvatske kulturne baštine, Izložba Etnografskog Muzeja grada Zagreba, posjeta hrvatskih veterana Domovinskog Rata, promocija hrvatske gospodarske i turističke ponude (Be Croactive, FIT – Međunarodni Sajam Turizma u Buenos Airesu) i Suvremeni Hrvatski Nacrti, među drugima.
Glazbene i vokalne predstave, folklorne skupine i dramske grupe koji nas posječuju iz Hrvatske te iz Kanade, i to: Zagrebački Folklorni Ansambl, Klapa Fortunal, Hvarsko Pučko Kazalište, Lidija Bajuk i Antun Božić, Hrvatsko Prelo (iz Oakville, Ontario), Klapa Kastav, Nenad Bach.
Predavanja, tribine te intervijue na španjolskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Razgovori i intervjui su večinom pravljene u Argentini ali ima onih koji smo pravili u Montevideu (Urugvaj), u New Yorku (SAD) i u Montrealu (Kanada).
Snimjljene su i predstave lokalnih grupa, glazbenih i plesačkih skupina, zborova i dramskih grupa kao što su: Klapa BA, Klapa Valovi, Ansambl Bosna, Hrvatski Zbor Jadran, Folklorni Ansambl Jorgovan, Folklorni Ansambl Proljeće, Orkestar Dalmacija, Folklorna Skupina Velebit iz grada Rosario, Balet Kolo Velebit iz grada Cordoba te izvedba dramskog muzikala “Marija Petković” (o životu blažene Marije Petković).
Vjerska slavlja, obilježavanja, hodočašća i ostala slavlja kao 80. obljetnica dolaska hrvatskih franjevaca u Argentinu, 75. obljetnica dolaska Časnih Sestara Milosrdnica Svetog Vinka Paulskoga iz Zagreba i hodočašca Marijanskom Svetištu u grad Lujan.
Promocije raznih hrvatskih mjesta i gradova poput Zagreba i Splita.
Snimanje raznih argentinskih mjesta s kojima su Hrvati i njihovi tragovi povezani. Snimjeni su mjesta i zrgade koji u Argentini svjedoče o hrvatskoj prisutnosti i o djelovanju hrvatskih ljudi, kao što su: zgrade koje su sagradili brača Benčić, zgrade brača Mihanovića, Hrvastko-Argentinski Kulturni Club, Hrvatski Dom Buenos Aires, Hrvatsko pripomočno i kulturno društvo Dock Sud, Jorgovan, Škola Krist Kralj u Dock Sud, Hrvatski Katolički Centar Sveti Nikola Tavelić, Hrvatska crkva Sveti Leopold Mandić u San Justo, Hrvatski Kulturni Centar u Rosario, Zvonimirova lađa u parku posvečenom argentinskoj zastavi u gradu Rosario, Villa Mugueta, Chovet, Venado Tuerto, Spomenik poginulima na otocima Malvinas (Falkland), Hrvati u Čako (Chaco), Hrvati u gradu Cordoba… Promocije Hrvata u Argentini, razne izložbe koje imaju veze s Hrvatima i svojim potomcima kao što je “Buenos Aires Celebra Croacia” (Buenos Aires slavi Hrvatsku).
Studia Croatica na YouTube predstavlja pravu audiovizualnu multimedijsku enciklopediju o Hrvatskoj i o Hrvatima koji žive izvan Republike Hrvatske, naročito u Argentini. 
Prijašnji http://historiadestudiacroatica.blogspot.com.ar/2015/08/019-studia-croatica-povijest-studia.html

Sljedeći 
http://historiadestudiacroatica.blogspot.com.ar/2015/08/021-studia-croatica-povijest-50.html

Copyright © All Rigths Reserved - Todos los derechos reservados - Sva prava pridržanaNo comments:

Post a Comment